Wij

Wij

Wat gaan we overbrengen? Aan wie, in welke vorm en in welke stijl? Hoe kunnen we dat zo doeltreffend mogelijk doen? Onze samenwerking begint met een verkennende brainstorm. Samen denken we na over de perfecte inhoud, de optimale structuur en de juiste insteek.

Hoe korter de tekst, hoe groter het vakmanschap
Het is niet voor niets dat een wijsgeer ooit zei: “Excuus voor mijn lange brief, ik had geen tijd om een korte te schrijven.” Doeltreffend formuleren is een kunst. De mate van vakmanschap lees je af aan de lengte van de tekst.

Ieder zijn talent
Al heb ik geen fluit verstand van je vak, de kans dat ik er na een goed gesprek schitterend over kan vertellen, is groot. De truc zit hem in de verwondering. Zodra een verhaal mij weet te boeien, vraag ik door en er bestaan geen domme vragen. Laat dat opschrijven maar aan mij, je kunt op mijn frisse blik vertrouwen.

Schrijven is bedenken, componeren, slijpen, schrappen en polijsten.

Altijd een conceptversie

Een interview of tekst is pas geslaagd zodra we er allebei gelukkig mee zijn. Krijg je soms woorden in de mond gelegd die niet kloppen? Behalve dat het stoort, kan het ook vervelend uitpakken. Bij mij krijg je standaard een conceptversie van de tekst te zien en daarvoor geldt: nuanceren mag, herschrijven niet.

Realistische prijs
Ik hanteer projecttarieven en doe op verzoek een passend voorstel.
Onkosten zoals reiskosten en telefoonkosten breng ik apart in rekening.

Ook grote tekstopdrachten
Voor grote(re) tekstopdrachten werk ik samen met een vakbekwaam team van schrijvers. Zo werkte ik in opdracht van de Kinderuniversteit Tilburg met vijf anderen aan een boek over identiteit. Samen schreven we moeilijke materie behapbaar voor de jeugd. Ik, wie is dat? is in 2011 bekroond met de Zilveren Griffel. 

Meer dan alleen tekst?
Op zoek naar een complete website, beeldredactie, hoofdredactie, vormgeving, een vertaling of het regelen van een fotoshoot? Wat ik zelf niet kan, regel ik. Op verzoek stel ik een team van enthousiaste specialisten samen die perfect bij de opdracht passen. Laat het dus weten zodra je meerdere specialisten zoekt.

Nederland en België
Vanuit Breda en Antwerpen werk ik voor opdrachtgevers in Nederland en België. De samenwerking met andere specialisten betreft Nederlanders (uit alle windstreken) en Belgen (in en om Antwerpen).
Actilus Webdesign